מרק כתום

תכירו את שלי, שלי לרון-אברהם היא שפית בעלת ניסיון רב בבישול בריא ולא פחות חשוב טעים! שלי אחראית על חלק מהמתכונים הטעימים והכה פשוטים להכנה של המשחק "מי השף?" . אחת לחודש שלי תפנק אתכם במתכון קל, בריא והכי חשוב טעים. תהנו!

מרק הכי כתום שיש

מרק פשוט המכיל את כל הירקות הכתומים שאתם מוצאים ועוד כמה כתומים שלא תמיד חושבים עליהם כמו עדשים כתומות, מיץ תפוזים ופירות כתומים אהובים.
העדשים מעשירים ומסמיכים את המרק, שגם ככה עמוס בכל טוב, מיץ התפוזים מעניק ניחוח רענן, והפירות- פפאיה, אפרסמון או מנגו אם מצליחים להשיג בסוף העונה…נותנים את המתיקות.

בריאים – הכח הכתום והבריא

ירקות ופירות כתומים עשירים בבטא-קרוטן ומשפחת הקרטנואידים. הם האחראים על הפגמנט הכתום-צהוב-אדום. הקרטנואידים הם מקור מצוין לויטמין A החיוני מאוד לראיה תקינה. קרטנואידים ידועים גם בפעילותם כנוגדי חמצון המסייעים בחיזוק מערכת החיסון, בהפחתת הסיכון לסרטן והפחתת הסיכון למחלות לב. מומלץ להרבות באכילת ירקות כתומים בימות החורף.

דרושים – רכיבים:

חצי בצל קצוץ דק
חתיכה של 1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
2 כפות שמן זית
2 גזרים פרוסים דק
חתיכה קטנה של דלעת חתוכה לקוביות (300 גרם)
חצי דלורית קוביות
בטטה חתוכה לקוביות
חצי פפאיה קוביות / אפרסמון קוביות / מנגו קוביות
חצי כוס מיץ תפוזים
2 עלי מרווה קצוצים דק
כפית טימין (מופרד מהגבעול)
חצי כוס עדשים כתומות
מלח, פלפל

מכינים:

מאדים את הבצל בשמן זית עד שקיפות.
מוסיפים את כל הירקות ומאדים עוד כחמש דקות.
מוסיפים את הפרי, ג'ינג'ר ועשבי תבלין ולערבב.
מוסיפים את מיץ התפוזים, עדשים ומים . המים צריכים לכסות את כל הירקות.
כשהמרק מגיע לרתיחה, מנמיכים את האש, מתבלים במלח ופלפל ולבשל עד ריכוך מוחלט של הירקות והעדשים, בערך 30-40 דק.
טוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר. אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים רותחים ולבדוק תיבול.

לבריאות ובתאבון !

לדף הפייסבוק של השפית שלי לרון

דילוג לתוכן