כרובית שלמה אפויה חצי-חצי לקטנים ולגדולים
חגיגה אמיתית על השולחן, כל כך יפה, מזמין וטעים. עוד מתכון מנצח של השפית שלי לרון לגיוון ארוחת הערב המשפחתית.
בסיר גדול עם מים רותחים מבשלים כרובית שלמה במשך 20 דקות בערך, עד שהיא ממש רכה (עדיף אמנם לבשל פחות ולשמור על קריספיות, אבל בשביל ההסתגלות של הילדים, רצוי שהכרובית תהיה רכה).
חומרים לרוטב: 1/2 גביע יוגורט סמיך, כף אבקת קארי, כפית מלח, שן שום אחת כתושה.
מערבבים היטב ומורחים על חצי מהכרובית.
משאירים מעט מהתערובת ומוסיפים לה כפית קארי פייסט (זהירות, חריף…) או מעט שבבי צ'ילי, ו-1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים, ומורחים על החצי השני.
ככה אפשר ליהנות משני העולמות – חצי לילדים וחצי למבוגרים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה, עד שהכרובית שחומה ופריכה.
אוכלים עם קערת סלט גדולה וטעימה, ואפשר לגוון עם עוד הפתעות קצת פחות שגרתיות כמו: סלט אבוקדו, סלט פסטה קר עם תירס, קוביות בטטה אפויות ועגבניות שרי, לחמניות ביתיות וככל העולה בדמיונכם…